Kaip išvirti vyšnių, trešnių uogienę?

  • on 3 rugsėjo, 2018
  • Patinka!
Kaip i isvirti vysniu ir tresniu uogiene receptas
Kaip išvirti vyšnių, trešnių uogienę?
Produktai:
1,5 kg cukraus;
1 kg uogų.
Vyšnių uogienė. Galima virti su kauliukais arba be jų.
Vyšnių uogos perrenkamos, nuplaunamos šaltu vandeniu, išimami kauliukai (kauliukų ėmiklis). Tada suberiamos į dubenį, apipilamos cukrumi (1,5 kg cukraus 1 kg uogų) ir palaikomos 2-3 h, arba apipilamos karštu sirupu ir taip paliekamos 3-4 h. Vyšnių uogienė verdama iš pradžių ant mažos, paskui ant didelės ugnies. Nukelti reikia 2-3 kartus, kad atvėstų ir vėl užvirinti ir pavirti 5-7 min.
Vyšnių uogienė su kauliukais. Jei uogienė verdama su kauliukais, vyšnios subadomos, užpilamos karštu sirupu ( 1 kg uogų, 1,5 kg. cukraus ir 450 ml. vandens), palaikomos 3-4 h. ir išverdamos. Baigiant virti (likus 3-4 min.) vienam kg. uogienės pridedama 5 g. citrinos rūgšties arba citrinos sulčių.
Trešnių uogienė verdama taip pat, kaip ir vyšnių, laikantis tų pačių proporcijų, tik pridedama daugiau citrinos rūgšties: vienam kilogramui – 10 g (1 šaukštelis). Kad trešnių uogienė būtų kvapesnė, pridedama truputis vanilės.
Verdant trešnių uogienę atsiranda putų, jas reikia nugraibyti. Išvirus uogienė išpilstoma į stiklainius. Uogienė laikoma sausai, vėsiai, geriausia 10-15 C temperatūroje. Žemesnėje temperatūroje jos gali susicukruoti.
Sirupas išverdamas prieš verdant uogienę. Smulkus cukrus supilamas į puodą su karštu vandeniu, maišant ištirpinamas, pakaitinama, kol užvirs, nukeliama nuo ugnies. Dalis užpilama ant paruoštų pirmą kartą virti uogų, o likęs sirupas pilamas per kitus virimus.
Kad išvirtų gera uogienė, labai svarbu tiksliai nustatyti virimo pabaigą. Baigiant virti putos susirenka dubens viduryje ir nebesklinda į kraštus. Uogos neplauko sirupo paviršiuje, o būna pasinėrę ir vienodai pasiskirstę, jie pasidaro vaiskūs.
Article Categories:
Uogienės

Parašykite komentarą

Nepraleisk! receptų ..