Kaip išvirti morkų uogienę, morkienę?

  • on 5 gegužės, 2018
  • Patinka!
Kaip išvirti morkų uogienę, morkienę
Produktai:
1 kg morkų;
1,2 kg cukraus;
650 ml vandens;
3 g vaniles.
Morkų uogienė.
Verdama iš ryškiai oranžinės spalvos morkų su švelnia ląsteliena ir minkšta šerdimi. Dar ne visai prinokusios morkos būna švelnesnės. Jos nuskutamos, nuplaunamos, nupjaunami galai, supjaustomos 1,5 cm storio gabalėliais. 5-8 min pavirtos vandenyje, atšaldomos ir verdamos 2 kartus sirupe. Sirupas su morkomis kiekvieną kartą užvirinamas, keletą minučių paverdami, nukeliami nuo ugnies ir palaikomi 5 val. Baigiant virti, pridedama vanilės arba citrinos rūgšties.
Verdant uogienę atsiranda putų, jas reikia nugraibyti. Išvirus uogienė išpilstoma į stiklainius. Uogienė laikoma sausai, vėsiai, geriausia 10-15 C temperatūroje. Žemesnėje temperatūroje jos gali susicukruoti. 
Sirupas išverdamas prieš verdant uogienę. Smulkus cukrus supilamas į puodą su karštu vandeniu, maišant ištirpinamas, pakaitinama, kol užvirs, nukeliama nuo ugnies. Dalis užpilama ant paruoštų pirmą kartą virti morkų, o likęs sirupas pilamas per kitus virimus. 
Kad išvirtų gera morkienė, labai svarbu tiksliai nustatyti virimo pabaigą. Baigiant virti putos susirenka dubens viduryje ir nebesklinda į kraštus. Morkos neplauko sirupo paviršiuje, o būna pasinėrę ir vienodai pasiskirstę, jie pasidaro vaiskūs.
Article Categories:
Uogienės

Parašykite komentarą

Nepraleisk! receptų ..