Kaip išvirti gardžią slyvų uogienę?

  • on 5 gegužės, 2018
  • Patinka!
Slyvienės receptai. Kaip išvirti gardžią slyvų uogienę žiemai?
Produktai:
1 kg slyvų;
1,2 kg cukraus;
450 ml. vandens.
Slyvų uogienė, slyvienė.
Slyvų uogienei atrenkamos vienodo dydžio ir vienodai prinokusios slyvos. Nuskinami vaiskočiai, slyvos nuplaunamos šaltu vandeniu, subadomos mediniu smeigtuku, 5-8 min palaikomos karštame vandenyje. Išgriebtos iš vandens užpilamos puse išvirto karšto sirupo, užvirinama ir dar 5-8 min paverdama. Nukėlus nuo ugnies, palaikoma 2-3 h. Verdama 2-3 kartus. Pradėjus virti antrą kartą, supilamas likęs sirupas (karštas), užvirinama ir 8-10 min paverdama. Jei uogienė dar neišvirusi, slyvos vėl palaikomos sirupe 2-3 h ir dar kartą verdamos.
Verdant slyvų uogienę atsiranda putų, jas reikia nugraibyti. Išvirus slyvų uogienę išpilstoma į stiklainius. Slyvienė laikoma sausai, vėsiai, geriausia 10-15 C temperatūroje. Žemesnėje temperatūroje jos gali susicukruoti.
Sirupas išverdamas prieš verdant uogienę. Smulkus cukrus supilamas į puodą su karštu vandeniu, maišant ištirpinamas, pakaitinama, kol užvirs, nukeliama nuo ugnies. Dalis užpilama ant paruoštų pirmą kartą virti uogų, o likęs sirupas pilamas per kitus virimus.
Kad išvirtų gera slyvų uogienė, labai svarbu tiksliai nustatyti virimo pabaigą. Baigiant virti putos susirenka dubens viduryje ir nebesklinda į kraštus. Slyvos neplūduriuoja sirupo paviršiuje, o būna pasinėrusios ir vienodai pasiskirsčiusios, jos pasidaro vaiskios.
Article Categories:
Uogienės

Parašykite komentarą

Nepraleisk! receptų ..