Kaip išvirti citrinų uogienę?

  • on 5 gegužės, 2018
  • Patinka!
Kaip išvirti citrinų uogienę?
Produktai:
1 kg citrinų;
500 g. cukraus;
400 ml vandens.
Citrinų uogienė.
Nulupus citrinos žievelę, citrinos visos panardinamos į verdantį vandenį ir jame 20 min palaikomos. Paskui nuplaunamos šaltu vandeniu, supjaustomos skridinėliais arba skiltelėmis, pašalinamos sėklos ir citrinos sudedamos į verdantį sirupą, citrinos su sirupu užvirinamos ir nukeliamos nuo ugnies. Po valandos sirupas nupilamas nuo citrinų, pavirinamas 10 min., vėl supilamas ant citrinų ir verdamas 10-15 min ant silpnos ugnies. Taip kartojama du kartus.
Verdant citrinų uogienę atsiranda putų, jas reikia nugraibyti. Išvirta citrinų uogienė išpilstoma į stiklainius. Uogienė laikoma sausai, vėsiai, geriausia 10-15 C temperatūroje. Žemesnėje temperatūroje jos gali susicukruoti.
Sirupas išverdamas prieš verdant uogienę. Cukrus supilamas į puodą su karštu vandeniu, maišant ištirpinamas, pakaitinama, kol užvirs.
Kad išvirtų gera uogienė, labai svarbu tiksliai nustatyti virimo pabaigą. Baigiant virti putos susirenka dubens viduryje ir nebesklinda į kraštus. Vaisiai neplauko sirupo paviršiuje, o būna pasinėrę ir vienodai pasiskirstę, jie pasidaro vaiskūs.
.
Article Categories:
Uogienės

Parašykite komentarą

Nepraleisk! receptų ..