Kaip išvirti bruknių uogienę žiemai?

  • on 5 gegužės, 2018
  • Patinka!
Kaip virti brukniu uogiene? bruknių uogienė
Produktai:
1 kg bruknių;
500 g cukraus;
100 ml vandens;
1 apelsinas;
1/2 citrinos.
Bruknių uogienė:
Bruknių uogos perrenkamos, nuplaunamos, supilamos į rėtį arba kiaurasamtį, 3–4 kartus apipilamos verdančiu vandeniu ir leidžiama vandeniui nutekėti. Išverdamas sirupas, į jį suberiamos uogos, pridedama truputį cinamono, 2—3 gvazdikėliai ir išverdama. Vietoj cukraus
galima dėti tiek pat medaus.
Bruknių uogienė su kriaušėmis ar obuoliais. Bruknes galima virti su obuoliais ir kriaušėmis. Tvirti, kieti, nepernokę saldžiųjų veislių obuoliai ir kriaušės supjaustomi į 4 dalis ir sudedami į sirupą kartu su uogomis (1 kg bruknių, 200 g obuolių ir 300 g kriaušių; cukraus dedama tiek pat, kaip ir verdant be vaisių). Į karštą bruknių uogienę galima dėti nevirtų slyvų.
Bruknių uogienė su apelsinais ar citrinomis. Bruknių uogienę galima virti su apelsinais arba citrinomis. Iš pradžių išverdamos bruknės su cukrumi (kaip pirmajame recepte), į jas sudedami griežinėliais supjaustyti apelsinai ir citrinos (be sėklų). Pavirinus 5—7 min, sirupas nupilamas ir dar paverdamas atskirai. Uogienė sukrečiama į stiklainius ir užpilama sirupu.
Sirupas išverdamas prieš verdant bruknių uogienę. Cukrus supilamas į puodą su karštu vandeniu, maišant ištirpinamas, pakaitinama, kol užvirs, nukeliama nuo ugnies.
Kad išvirtų gera bruknių uogienė, labai svarbu tiksliai nustatyti virimo pabaigą. Baigiant virti putos susirenka dubens viduryje ir nebesklinda į kraštus. Uogos neplauko sirupo paviršiuje, o būna pasinėrę ir vienodai pasiskirstę, jos pasidaro vaiskios.
Article Categories:
Uogienės

Parašykite komentarą

Nepraleisk! receptų ..