Kaip išvirti gardžią agrastų uogienę?

  • on 7 gegužės, 2018
  • Patinka!
Agrastų uogienė. Kaip virti agrastų uogienę? agrastu uogiene
Produktai: 
1 kg. agrastų;
1 kg. cukraus;
600 ml vandens.
Gaminimas: 
Agrastų uogienė verdama iš nevisai prisirpusių uogų. Agrastų odelė kieta, pro ją cukrus beveik neprasiskverbia, todėl nupjaunamos uogų viršūnėlės. Jei yra kantrybės pašalinamos ir sėklos. Tada uogos 12-14 h. palaikomos šaltame vandenyje, išgriebiamos, užpilamos karštu sirupu ir paliekamos 5-6 h.
Kiek laiko virti agrastų uogienę? Kad išvirti agrastai būtų sultingi, minkšti, jų odelė lygi, o nesusiraukšlėjusi, kad uogienė būtų gražios spalvos, ji verdama keturis kartus. Iš pradžių supilama trečdalis sirupo, o likęs supilamas nukėlus puodą nuo ugnies. Sirupas su agrastais kiekvieną kartą užvirinamas, keletą minučių paverdami, nukeliami nuo ugnies ir palaikomi 5-8 val. Galima laikyti ir per naktį. Uogos prisigeria cukraus ir vėliau nesusiraukšlėja. Verdant uogienę atsiranda putų, jas reikia nugraibyti. Išvirus uogienė išpilstoma į stiklainius. Agrastų uogienė laikoma sausai, vėsiai, geriausia 10-15 C temperatūroje. Žemesnėje temperatūroje jos gali susicukruoti.
Sirupas išverdamas prieš verdant uogienę. Smulkus cukrus supilamas į puodą su karštu vandeniu, maišant ištirpinamas, pakaitinama, kol užvirs, nukeliama nuo ugnies. Dalis užpilama ant paruoštų pirmą kartą virti uogų, o likęs sirupas pilamas per kitus virimus.
Kiek laiko virti agrastu uogiene? Kad išvirti gera agrastų uogienė, labai svarbu tiksliai nustatyti virimo pabaigą. Baigiant virti putos susirenka dubens viduryje ir nebesklinda į kraštus. Uogos neplauko sirupo paviršiuje, o būna pasinėrę ir vienodai pasiskirstę, agrastų uogos pasidaro vaiskios.
Article Categories:
Uogienės

Parašykite komentarą

Nepraleisk! receptų ..