Kaip pasidaryti mielinę tešlą be įmaišalo?

  • on 20 kovo, 2018
  • Patinka!
Kaip užinkyti mielinę tešlą be įmaišalo?
Mielinė tešla. Be įmaišalo ruošiama tešla iš karto įmaišoma su su visai kepinio tešlai reikalingais produktais, išminkoma ir leidžiama jai kilti. Iškilusi tešla paminkoma ir vėl leidžiama kilti. Kepinys blogėja, įgauna rūgštoką prieskonį jei tešla laikoma per ilgai. Paprastai kildinama 2-3 h. Mielinė tešla bandelėms, pyragėliams ir kitiems kepiniams.

Kaip pasigaminti mielinę tešlą?

Paprastai mielinei tešlai 1 kg miltų imama 1 šaukštelis druskos, 1 šaukštas cukraus, 3 šaukštai riebalų, 2 kiaušiniai, 2 stiklinės skysčio (pieno, vandens arba jų lygių dalių mišinio) ir 30 g mielių.
Suformuoti kepiniai uždengiami medžiagos skiaute ir 15-20 min palaikomi šiltai, kol pakyla. Tada ištepami plaktu kiaušiniu ir iškepami orkaitėje. Vietoj kiaušinio galima tepti pienu su kava, pienu su cukrumi arba vandenyje išplaktu baltymu (kai norima, kad kepinių paviršius būtų tamsus). Jei kepiniai kepami ne orkaitėje, o keptuvėje, jų kiaušiniu tepti nereikia.
Prieš įšaunant kepinį, orkaitė įkaitinama 200—230 °C. Pakepus 10–15 min, temperatūra sumažinama iki 180 °C ir baigiama kepti. Ar jau iškepęs, sprendžiama iš kepinio spalvos (jis būna aukso atspalvio) ir į jį smeigiamo pagaliuko (tešla nelimpa prie jo).
Išimtas kepinys padedamas ant švariu popieriumi uždengtos lentos, uždengiamas rankšluosčiu ir palengva aušinamas. Nepatartina karšto kepinio dėti į stiklinę, fajansinę arba porcelianinę lėkštę, nes sudrėksta jo apačia.
Article Categories:
Tešlos kepiniams

Parašykite komentarą

Nepraleisk! receptų ..