Kaip sutirštinti padažus?

  • on 11 rugsėjo, 2015
  • Patinka!
Kaip sutirštinti padažus?  Kaip sutirstinti troskini?
Kiekviena šeimininkė žino, kad padažai pagerina patiekalų skonį. Tam, kad padažas būtų vientisas ir puikaus skonio, jį reikia tinkamai sutirštinti.

Kaip sutirštinti padažą?

Keptuvėje įkaitinti 40 g riebalų ir maišant apkepinti 30 g miltų. Kai suputos, palaipsniui supilti šaltą pieną arba sultinį ir maišyti, kol padažas sutirštės. Padažą 10 minučių pavirinti ant silpnos ugnies.

Kaip sutirštinti padažą su miltais?

  • Miltais ir sviestu galima sutirštinti patiekalą prieš tiekiant į stalą. Į lėkštutę suberti miltus, įdėti gabalėlį sviesto ir kruopščiai sutrinti šakute. Sviesto ir miltų masę dėti į puodą ir šiek tiek pavirinti.
  • Subėrus miltus į padažą jį būtina pavirinti dar apie 10 minučių. Į keptuvę įberti šaukštą miltų, įkrėsti 2 šaukštus grietinės ir kaitinti, kol masė bus vientisa. Galiausiai sukrėsti likusią grietinę arba jogurtą. Tokiu padažu galima pagardinti guliašą arba suktinukus.
  • Krakmolu tirštinami skaidrūs baltieji ir tamsieji padažai. Šaukštą (su kaupu) krakmolo sumaišyti su vandeniu arba vynu (masė turi būti skysta) ir sukrėsti į verdantį padažą. Padažas sutirštės prieš užvirdamas.

Kaip sutirštinti padažą be miltų?

  • Nedidelį kiekį padažo galima sutirštinti grietine. Grietinę sukrėsti į padažą ir ant stiprios ugnies šiek tiek pavirinti. Jeigu padažas per tirštas, jį galima praskiesti šlakeliu šalto vandens. Baltas padazas su grietine.
  • Gabalėliu sviesto galima sutirštinti riebalus, kuriuose kepė žuvis ar mėsa. Sviestą dėti į įkaitintus riebalus ir pakaitinti, kol padažas sutirštės (tik nevirti). Sutirštėjusį padažą iškart tiekti į stalą.
Šiek tiek sutirštėjusį padažą galima pagardinti trynių ir grietinės plakiniu. Toks padažas bus švelnesnis ir gardesnis. 1-3 trynius išplakti su 200 ml grietinės, sukrėsti į padažą ir šiek tiek pakaitinti (tik nevirti).
Article Categories:
Patarimai

Parašykite komentarą

Nepraleisk! receptų ..