Kaip ruošti maistą moliniuose induose?

  • on 11 rugsėjo, 2015
  • Patinka!
Kaip ruošti maistą moliniuose induose
Pirmasis virtuvėje molinius indus pradėjo naudoti romėnų vadas Lukulas. Jis buvo didis smaližius, kuris ypač mėgdavo maistą, paruoštą moliniuose induose. Kepiniai paruošti tokiose induose išlieka sultingi ir įgauną nuostabų gelsvą atspalvį, o sriubos nenugaruoja.

Kaip paruošti maistą moliniuose induose?

Prieš naudojimą molinį indą 10 minučių pamerkti į vandenį.
Moliniuose induose galima kepti ir troškinti maistą su trupučiu skysčio arba beveik be jo. Jei reikia, į molinį indą galima pilti tik karštą skystį.
Visus patiekalus galima ruošti sveikai – beveik visai be riebalų. Patiekalai išlieka sultingi, reikia dėti mažiau prieskonių ir druskos.
Molinio indo dugne yra grioveliai, todėl kepsniai apkepa tolygiai. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos galima nuimti indo dangtelį – patiekalas bus traškus ir gražiai apskrudęs.

Molinių indų priežiūra

Molinius indus reikia plauti tik karštu vandeniu ir nenaudoti jokių cheminių ploviklių. Jei molinis indas ilgai naudojamas, jį reikia išvirinti.
Nuo staigių temperatūros pokyčių moliniai indai skyla, todėl jų negalima dėti nei ant įkaitusios elektrinės viryklės, nei ant stiprios ugnies, nei į karštą orkaitę. Taip pat negalima įkaitusio indo dėti ant šalto paviršiaus.
Priklausomai nuo inde esančio skysčio kiekio, ruošiamas maistas užverda maždaug po 30 minučių.
Molinius indus visada reikia pašauti į šaltą orkaitę, ant šaltų grotelių ir tik po to įjungti orkaitę. Dujinėse orkaitėse ugnį reikia didinti palaipsniui: pirmiausiai nustatyti temperatūros reguliatorių ties 1 padala, paskui kas 5 minutės reguliatoriaus rankenėlę pasukti, kad orkaitė tolygiai įkaistų.
Article Categories:
Patarimai

Parašykite komentarą

Nepraleisk! receptų ..