Kaip paruošti žvėrieną?

  • on 11 rugsėjo, 2015
  • Patinka!
Kaip paruošti žvėrieną?
Kaip marinuoti?
Senovėje marinavimas padėdavo ilgiau išlaikyti mėsą. Kad mėsa būtų skanesnė, ji marinuojama ir dabar. Marinavimo trukmė priklauso nuo mėsos kokybės. Kartais tai užsitęsia 14 dienų. Įtrintą prieskoniais ar užpiltą marinatu mėsą patariama laikyti šaltoje patalpoje ir kasdien vartyti.
Kaip mėsą paruošti ir prismaigstyti?
Parduotuvėse retai parduodama žvėriena, dažniau ja mėgaujasi medžiotojų šeimos nariai ir bičiuliai. Iš marinuojamos mėsos išpjaunamos plėvės ir sausgyslės. Mėsa aptepama aliejumi ir apklojama lašinukų griežinėliais. Į mėsoje padarytas įpjovas kemšami tik gerai atšaldyti lašinukų šiaudeliai. Paprasta ir lengva tai daryti specialia smaigstymo adata. Iš anksto lašinukų prismaigstyta ir ilgai laikoma žvėriena gali prarasti savo sultingumą.
Kaip kepti ir troškinti?
Iš nedidelių mėsos gabaliukų keptuve ant viryklės galima paruošti labai skanius patiekalus. Mėsa apkepinama, sudedami prieskoniai, supilamas sultinys arba vynas. Skysčio pilama iki pat keptuvo kraštų. Troškinama uždengtame puode ant mažos ugnies 1-1,5 valandos, dažnai pamaišant troškinį. Dideli mėsos gabalai – nugarinė ar kumpis – kepami orkaitėje. Apdėta lašinukų griežinėliais mėsa kepama itin karštoje orkaitėje, palaipsniui temperatūrą reikia sumažinti iki 150 laipsnių. Kas 10 minučių kepama mėsa turi būti laistoma kepimo metu išsiskyrusiomis sultimis.
Iškepusią mėsą apibarstyti druska, suvynioti į aliumininę foliją ir 30-40 minučių pašauti atgal į išjungtą, bet dar šiltą orkaitę.
Article Categories:
Patarimai

Parašykite komentarą

Nepraleisk! receptų ..