Kaip laikyti ir patiekti sūrį?

  • on 10 rugsėjo, 2015
  • Patinka!
Kaip laikyti ir patiekti sūrį?
Geros kokybės sūrių galima nusipirkti beveik visose maisto prekių parduotuvėse. Sūrių neverta pirkti atsargai. Suvartoti sūrius patariama kuo greičiau. Tie, kas nori visada šaldytuve turėti sūrio, turėtų jį laikyti vėsioje ir tamsioje vietoje orui laidžiose pakuotėse (pvz.: sūriui skirtame šaldytuvo stalčiuje ar daržovių dėžutėje). Negalima sūrio sušaldyti.
Minkštus sūrius, tokius kaip kamamberą (Camembert) ar bri (Brie) galima laikyti 3 savaites, o pjaustytus reikia suvartoti per 3 dienas. Tiek laikyti reikėtų visus sūrius, kurie lengvai tepami, su rūgštaus pieno priemaišomis, sūrius su pelėsiais ir griežinėliais pjaustytus sūrius.
Pjaustytus sūrius galima laikyti 2 savaites, kietesnes sūrių rūšis – savaite ilgiau. Juos reikia apsaugoti, kad neperdžiūtų (patariama juos įvynioti į drėgną drobulę ar į pergamentinį popierių).
Lydytus sūrius pakuotėse galima saugoti net 3 mėnesius ar net ilgiau (verta atkreipti dėmesį į galiojimo laiką).
Sūrių nepatartina užšaldyti, nes jie pradeda trupėti. Labai riebų sūrį galima užšaldyti ir suvartoti per 14 dienų. Užšaldyti galima tarkuotą sūrį ar tarkavimui skirtus gabaliukus.
Sūris ir vynas
Kuo švelnesnio skonio sūris, tuo švelnesnis turėtų būti tiekiamas vynas. Prie aštraus skonio sūrių, tokių kaip gorgoncola, tiktų stipresni ir sunkesni raudonieji vynai. Prie įvairių rūšių sūrių asorti rekomenduojama patiekti lengvų ir aromatingų vynų.
Sūris ir alus
Beveik prie visų rūšių, patiekalų iš sūrio ir labai tinka gerai atšaldytas alus.
Article Categories:
Patarimai

Parašykite komentarą

Nepraleisk! receptų ..