Ką daryti jei liko mėsos?

  • on 10 rugsėjo, 2015
  • Patinka!
Ką daryti jei liko mėsos? Virtos mėsos patiekalai
Liko virtos mėsos. Iš kepsnių ar virtos mėsos likučių galima paruošti puikių patiekalų. Mėsos gabaliukus, kuriuos reikia suvartoti per porą dienų, patariama užpilti sultiniu ar kepsnio sultimis, gerai supakuoti ir laikyti šaldytuve ar šaldiklyje. Prieš naudojant patiekalams ruošti patariama atšildyti iš anksto.
Jei išvirėte makaronų, padažui tiks mažais kubeliais pjaustyta mėsa. Ją galima patroškinti su svogūnais ir konservuotais pomidorais ar pomidorų tyre, troškinti su kepimo metu išsiskyrusiomis sultimis ar sultiniu. Patiekalą pagardinti prieskoniais ir prieskoniniais žalumynais.
Salotoms galima virtą mėsą maišyti su virtomis ar žaliomis daržovėmis. Taip pat rekomenduojama paruošti salotų ir su vaisiais.
Įdaryti pomidorus virta mėsa. Smulkiais kubeliais pjaustytą mėsą sumaišyti su kietai virtu ir susmulkintu kiaušiniu, pagardinti varške su prieskoniniais žalumynais. Patiekti ant salotų lapų.
Sriuboms mėsą reikia supjaustyti labai plonais šiaudeliais ir pašildyti su sultiniu.
Ragu ir užkandžiams tinka ir kepta bei virta jautiena ar kiauliena. Visada gardi bus mėsa, patiekta su saldžiarūgščiu padažu ir agurkų salotomis su garstyčių užpilu.
Mėsos salotoms ir sumuštiniams mėsą supjaustyti labai plonais griežinėliais – pjauti reikia labai aštriu peiliu ir tik tada, kai kepsnys visai atvės. Mėsos griežinėlius verta aptepti sultiniu ar kepsnio sultimis, kad būtų sultingesni.
Article Categories:
Patarimai

Parašykite komentarą

Nepraleisk! receptų ..