Kaip šaldyti avietes arba gervuoges?

  • on 12 rugpjūčio, 2015
  • Patinka!
Kaip sušaldyti avietes arba gervuoges?  Saldytos avietes ziemai
Šaldytos avietės ir gervuogės.
Gervuogių ir aviečių šaldymas. Pirma uogas perrenkame. Jei yra kotukai ištraukiame iš uogų. Sveikas ir gražias avietes ar gervuoges nuplauname ir išdžioviname. Sausas uogas sudedame į skardą ar didesnes įdubusias lėkštes. Uogos gali būti prigludusios, bet nesudėtos viena ant kitos ir avietes ar gervuoges sudedame į šaldymo kamerą. Jei turi daug uogų procedūrą pakartojame kelis kartus. Sušalusias uogas dedame į maišelius ar plastikinius indus ir paliekame šaldymo kameroje iki žiemos. Avietes ir gervuoges galima laikyti iki 10 mėnesių, o išimtos iš šaldymo kameros, pilnai atitirpsta per 1-2 valandas.
Greitai sušaldomuose uogose susidaro maži ledo kristalėliai. Uogų sienelės lieka nepažeistos, todėl iš atšildytų uogų sultys neišteka.
Sušaldytas avietes laikykite šaldiklyje, kad uogos išliktų sušalusios. Šaldytomis avietėmis ir gervuogėmis galėsite mėgautis visą žiemą. Jas naudoti kokteiliuose, desertuose arba kaip jogurto ir avižinių dribsnių pagardą. Šaldytas avietes taip pat galima naudoti kepiniams, pavyzdžiui, pyragams ar bandelėms.
Skanaus.
Article Categories:
Patarimai

Parašykite komentarą

Nepraleisk! receptų ..