Kaip ruošti maistą greitpuodyje?

  • on 10 rugsėjo, 2015
  • Patinka!
Patiekalai greitpuodyje. Kiek laiko virti greitpuodyje?
Greitpuodis – puikus technikos išradimas, kuris leidžia sutrumpinti šiluminio maisto paruošimo laiką ir išsaugoti vitaminus virtuose ar troškintuose produktuose.
Jei nusipirkote greitpuodį, išleidote pinigą, tačiau nuo šiol sutaupysite laiko. Tie, kas nors kartą bandė ruošti maistą tokiame puode, be jo negali įsivaizduoti savo virtuvės.

Kiek laiko virti greitpuodyje?

Ruošiant maistą greitpuodyje būtina turėti laikmatį, kuris visuomet primins, kada reikia išjungti ugnį, kad nepervirtų produktai (tai ypač svarbu verdant daržoves).
Prieš troškinant vyniotinius, guliašą arba kepenėles, patartina juos apkepti ir tik po to troškinti. Mėsos nuovire galima išvirti daržoves ir jomis sutirštinti padažą.
Garuose greitpuodyje verdamos į sietelį sudėtos bulvės bei kitos daržovės. Taip išvirtos daržovės nepraranda mineralinių medžiagų ir išlieka aromatingos. Joms pagardinti pakanka žiupsnelio druskos.
Balandėlius, įdarytas paprikas, cukinijas ar svogūnus galima troškinti sietelyje virš verdančio sultinio greitpuodyje, o sultinį vėliau galima naudoti padažui ruošti. Šiuos valgius galima troškinti ir jų sultyse, įpylus apie ½ l vandens. Greitpuodžio dugnas turi būti apsemtas skysčiu (bent pora centimetrų).
Ankštinės daržovės (net ir išmirkytos) paprastai gan ilgai verda. Todėl žirniams ir pupelėms virti greitpuodis labai tinka. Daržovės niekada neprisvils, jei bus verdamos sietelyje, nors vandens įpilta nedaug. Pravartu nepamiršti, jog verdamos ankštinės daržovės išbrinksta ir sugeria vandenį.
Žieminiai baltagūžiai ir raudongūžiai kopūstai – pakankamai kietos daržovės. Prieš ruošiant patiekalą iš kopūstą, patartina juos sietelyje nuplikyti verdančiu vandeniu. Raudongūžiai kopūstai verdami šiek tiek trumpiau.
Sultiniai (ypač koncentruoti) verdami labai ilgai – dvi ar tris valandas. Greitpuodyje koncentruoti sultiniai išverda pakankamai greitai.
Article Categories:
Patarimai

Parašykite komentarą

Nepraleisk! receptų ..